Daugiau riebalų, daugiau lėtesnių angliavandenių.

Queal 5.0 yra mėnesių tyrimo rezultatas, bendruomenės indėlis ir griežtas testavimas.

Receptas buvo pakeistas įvairiais būdais. Glikemijos indeksas ( GI ) yra sumažintas iki 50, todėl pagrindiniai angliavandenių šaltiniai yra  suskaidyti tarp maltodekstrino ir izomaltuliozės. Kalbant priešingai, tai reiškia, kad Queal maisto kokteiliuose yra didesnis cukrų deklaravimas.

Recepte yra daugiau riebalų. Manome, kad tai yra labai geras energijos šaltinis. Naudodami naują dengimo būdą, dabar mes galime įdėti daugiau riebalų į Queal. Mes taip pat visiškai pašalinome labai mažą palmių riebalų kiekį, kuris buvo Queal 4.0 recepte, ir pakeitėme jį į saulėgrąžų ir sėmenų aliejų.

Baltymai vis dar yra aukštos kokybės išrūgų baltymų koncentratas, kurio tikitės iš mūsų. Trys porcijos suteikia jums 105 g baltymų, kurių yra daugiau už rekomenduojamą dienos norma: 0,8 g baltymo 1 kg kūno svorio.

Galutiniai pakeitimai susiję su mikroelementais. Mes pašalinome inuliną, ingredientuose jau yra pakankamai skaidulų. Mes taip pat atnaujinome vitaminų ir mineralų mišinį, šie pakeitimai atspindės 2017 m. EFSA rekomendacijas.

Tikslai: mityba ir aplinka.

Praėjus 1,5 metų nuo paskutinio mūsų didžiausio atnaujinimo. Skonis ir tekstūra buvo du dalykai, kuriuos mes patys patobulinome šioje versijoje. Šiandien mes norime pažvelgti toliau. Su Queal 5.0 mes sutelkėme dėmesį į mitybą ir aplinką, išlaikydami aukštus skonio ir tekstūros standartus.

Kaip visada, EMST rekomendacijos yra mūsų pamatinės vertės. Štai jų santrauka:

  • Bendras angliavandenių kiekis yra nuo 45% iki 60% kalorijų
  • Rekomenduojamas cukraus kiekis - nėra
  • Dienos suvartojamos maistinės skaidulos - 25 gramai
  • Bendras riebalų kiekis yra nuo 20% iki 35% kalorijų
  • Reikia riboti sočiųjų ir trans-riebalų kiekį
  • Dienos suvartojimas kiekis - 250 mg omega-3 riebiųjų rūgščių

Queal 5.0 atitinka šias rekomendacijas šiais būdais:

  • Queal 5.0 turi lygiai 45% kalorijų, gautų iš angliavandenių
  • Cukraus daugiausia gaunama iš izomaltuliozės
  • Queal 5.0 turi 35 g skaidulų
  • Queal 5.0 turi 32% kalorijų gautų iš riebalų
  • Tik 2 gramai sočiųjų ir 0,1 gramo trans riebalų /100 gramų
  • 2,500 mg omega-3 riebiųjų rūgščių per dieną

Kalbant apie aplinką, mes padarėme du sąmoningus pasirinkimus. Pirmiausia pašalinome palmių riebalus. Antra, kai kuriuos baltymus mes pakeitėme riebalais.

Įžeidžiantis ingredientas, palmių riebalų kremas, tik iš dalies susideda iš palmių riebalų (ir pats kremas buvo tik 2% mūsų gaminio). Nors mes turime sertifikatą, kad jis buvo tiekiamas efektyviu būdu, niekada negalime būti tikri, o mes jaučiamės saugesni, pašalindami jį iš savo recepto. Dabar, kai radome būdą išlaikyti skanų kreminį Queal 5.0 jausmą be palmių aliejaus, mes esame įsitikinę, kad galime keisti jį į saulėgrąžų aliejų.

Mitybos požiūriu baltymų kiekis šiek tiek sumažėjo, bet ir aplinkosaugos požiūriu geriau nelaikyti gyvūnų kilpoje. Išrūgų baltymai yra tik sūrio gamybos proceso šalutinis produktas. Tačiau vis tiek tai nėra taip efektyvu, kaip gauti maistines medžiagas tiesiai iš šaltinio. Ir tai mes stengiamės padaryti su visais kitais ingredientais, kurie yra augalinės kilmės.

Mes tikime, kad Queal 5.0 dabar yra dar efektyvesnis ir maistingesnis nei kada nors anksčiau.

Plačiau apie maistines vertes

Riebalai - 34% kalorijų

Queal 5.0 riebalai yra iš (nuo daugiausiai iki mažiausiai): saulėgrąžų aliejus, avižinių miltų, sojos miltų, sėmenų aliejus ir išrūgų baltymų.

Mes nusprendėme padidinti bendrą riebalų kiekį (nuo 10,4 g iki 14,5 g / 100 g), taip pat sumažinome bendrą sočiųjų riebalų kiekį (nuo 2,9 g iki 1,8 g / 100 g). Tai buvo įmanoma dėl naujų maišymo / dengimo būdų bei pasirinkus naudoti tik saulėgrąžų ir sėmenų aliejų.

Tai taip pat tai padeda žymiai padidinti bendrą omega-3 ir omega-6 riebiųjų rūgščių kiekį. Tai dabar santykis yra 1:2, kuris yra šalia norimo 1: 1 santykio ir toli nuo ES vidutinės dietos santykio normos 1:15 (t.y., mes paprastai kasdieninėje mityboje suvartojame per daug omega-6 ir per mažai omega-3 riebiųjų rugščių).

Mūsų omega-3 ir omega-6 šaltinis daugiausia gaunamas iš saulėgrąžų ir sėmenų aliejaus. Linų sėmenys yra puikus ALA (alfa-linoleno rūgšties) šaltinis. Tačiau jame nėra EPA ir DHA (kurių galima rasti riebiose žuvyse).

Angliavandeniai - 46% kalorijų

Queal 5.0 angliavandeniai yra iš (nuo daugiausiai iki mažiausiai) avižinių miltų, izomaltuliozės, maltodekstrino, sojos miltų ir išrūgų baltymų.

Bendras angliavandenių kiekis yra beveik toks pat kaip ir anksčiau (nuo 44,7 g iki 48 g / 100 g). Kas pasikeitė, tai angliavandenių šaltinis. Ankstesniame recepte šiek tiek daugiau nei pusę sudarė maltodekstrinas, dabar jis buvo sumažintas iki 25%.

Kiti 25% yra iš izomaltuliozės. Izomaltuliozė yra disacharido angliavandeniai, kuriuos sudaro gliukozė ir fruktozė. Dėl trumpos grandinės struktūros jis klasifikuojamas kaip cukrus (vietoj poliolių). Jis turi daug mažesnį poveikį cukraus kiekiui kraujyje nei maltodekstrinas ir nesukelia insulino išsiskyrimo. Nustatyta, kad toks principas negadina dantų.

Taigi, Queal glikemijos indeksas (GI) sumažėja nuo vidutinio 65-70 iki dar mažesnio 50. Tai pastato Queal 5.0 tarp kviečių duonos, kukurūzų tortilės ir spagečių.

Skaidulų kiekis Queal yra 7 g / 100 g. Tai šiek tiek mažiau nei anksčiau (8,4 g / 100 g). Tai pavyko pasiekti pašalinant inulino ir šiek tiek padidinus pilnagrūdžių avižinių miltų kiekį. Tai neturi jokio papildomo poveikio skoniui ar tekstūrai, bet gali padėti palengvinti naujų vartotojų naudojimą Queal su sumažėjusiu skrandžio diskomfortu.

Baltymai - 20% kalorijų

Queal 5.0 baltymai yra iš (nuo daugiausiai iki mažiausiai): išrūgų baltymų, pilnagrūdžių avižinių miltų ir sojos miltų.

Baltymai suteikia jums visą aminorūgščių mitybos spektrą. Mes specialiai pasirinkome nenaudoti ryžių baltymų ar žirnių baltymų Queal 5.0 recepte ir išleidome Queal Vegan tiems, kurie nori turėti veganiškus variantus. Nors Queal Vegan skonis ir kokybė yra puikus, tačiau mes tikime, kad produktas turi turėti aukštos kokybės išrūgų baltymų.

Vitaminų ir mineralinų mišinys - 100% RPN

Vitaminų ir mineralų mišinių pakeitimai, kurie atspindi naujas EFSA2017 rekomendacijas.

Porcijos dydis

Bendras kalorijų kiekis 5.0 recepte yra nepakitęs, tačiau bendras energijos kiekis yra. Taigi, kaip tai atsitiko? Tai yra todėl, kad miltelių sudėtyje yra daugiau riebalų, o jų kalorijų kiekis yra didesnis (9 prieš 4 už gramą). Tai reiškia, kad kiekvienoje pakuotėje  yra apie 6% gramų mažiau.

Dėl porcijos dydžio tai reiškia, kad bus laikomasi tų pačių rekomendacijų (4,5 kaušeliai Agile, 5 kaušeliai Standard, 5,5 kaušeliai Athletic).

Athletic: daugiau riebalų, mažiau baltymų

Queal Athletic visada buvo skirtas aktyvesniems žmonėms. Todėl jame yra 36% daugiau baltymų nei Queal Standard. Tai reiškia, kad viena porcija turi beveik 50 g baltymų, o trys porcijos suteikia 149 g baltymų. Taigi, kai žmogus sveria 80 kg, jis gauna 224% rekomenduojamos EMST normos.

Kai kuriuos baltymus pakeitė riebalai. Kaip nurodyta standartiniame recepte, mes manome, kad geri riebalai gali būti puikus energijos šaltinis ir naudojant naują dengimo techniką, mes galime pridėti daugiau riebalų prie recepto nei anksčiau.

Riebalai - 33% kalorijų. Angliavandeniai - 40% kalorijų. Baltymai - 27% kalorijų.

Agile: lengvesnė "Standard" versija.

Kaip ir Standard receptas, Agile recepte dabar yra šiek tiek daugiau riebalų. Visuose trijuose receptuose papildomi riebalai nėra iš sočiųjų, kurios iš tikrųjų yra sumažintos. Baltymų kiekis yra 90 g 3-jose porcijuose.

Riebalai - 29% kalorijų. Angliavandeniai - 50% kalorijų. Baltymai - 21% kalorijų

Šis receptas yra naujas, kuriame yra tik veganiniai baltymų (žirnių ir rudųjų ryžių) šaltiniai. Ir, žinoma, mes stengėmės padaryti jį skanu, kaip ir visi kiti mūsų receptai.

Riebalai - 34% kalorijų. Angliavandeniai - 48% kalorijų. Baltymai - 18% kalorijų

Mikroelementų kiekio pokyčiai yra susiję su skirtingais mūsų receptų mišiniais. Kur jie yra didesni nei 100%, tai daugiausia dėl natūraliai pasitaikančių mikroelementų kitose (makro) sudedamosiose dalyse. Jie visi laikomi saugiose viršutinėse ribose.

Produktas pridėtas į pageidavimų sąrašą
Prekės pridėtos prie palyginimo

Mes naudojame slapukus siekdami individualizuoti Jūsų naršymo patirtį ir Jums rodomą turinį bei pateikti pasiūlymus, kurie būtų aktualūs būtent Jums.