Riebalai - 34% kalorijų
Queal 5.0 riebalai yra iš (nuo daugiausiai iki mažiausiai): saulėgrąžų aliejus, avižinių miltų, sojos miltų, sėmenų aliejus ir išrūgų baltymų.
Mes nusprendėme padidinti bendrą riebalų kiekį (nuo 10,4 g iki 14,5 g / 100 g), taip pat sumažinome bendrą sočiųjų riebalų kiekį (nuo 2,9 g iki 1,8 g / 100 g). Tai buvo įmanoma dėl naujų maišymo / dengimo būdų bei pasirinkus naudoti tik saulėgrąžų ir sėmenų aliejų.
Tai taip pat tai padeda žymiai padidinti bendrą omega-3 ir omega-6 riebiųjų rūgščių kiekį. Tai dabar santykis yra 1:2, kuris yra šalia norimo 1: 1 santykio ir toli nuo ES vidutinės dietos santykio normos 1:15 (t.y., mes paprastai kasdieninėje mityboje suvartojame per daug omega-6 ir per mažai omega-3 riebiųjų rugščių).
Mūsų omega-3 ir omega-6 šaltinis daugiausia gaunamas iš saulėgrąžų ir sėmenų aliejaus. Linų sėmenys yra puikus ALA (alfa-linoleno rūgšties) šaltinis. Tačiau jame nėra EPA ir DHA (kurių galima rasti riebiose žuvyse).
Angliavandeniai - 46% kalorijų
Queal 5.0 angliavandeniai yra iš (nuo daugiausiai iki mažiausiai) avižinių miltų, izomaltuliozės, maltodekstrino, sojos miltų ir išrūgų baltymų.
Bendras angliavandenių kiekis yra beveik toks pat kaip ir anksčiau (nuo 44,7 g iki 48 g / 100 g). Kas pasikeitė, tai angliavandenių šaltinis. Ankstesniame recepte šiek tiek daugiau nei pusę sudarė maltodekstrinas, dabar jis buvo sumažintas iki 25%.
Kiti 25% yra iš izomaltuliozės. Izomaltuliozė yra disacharido angliavandeniai, kuriuos sudaro gliukozė ir fruktozė. Dėl trumpos grandinės struktūros jis klasifikuojamas kaip cukrus (vietoj poliolių). Jis turi daug mažesnį poveikį cukraus kiekiui kraujyje nei maltodekstrinas ir nesukelia insulino išsiskyrimo. Nustatyta, kad toks principas negadina dantų.
Taigi, Queal glikemijos indeksas (GI) sumažėja nuo vidutinio 65-70 iki dar mažesnio 50. Tai pastato Queal 5.0 tarp kviečių duonos, kukurūzų tortilės ir spagečių.
Skaidulų kiekis Queal yra 7 g / 100 g. Tai šiek tiek mažiau nei anksčiau (8,4 g / 100 g). Tai pavyko pasiekti pašalinant inulino ir šiek tiek padidinus pilnagrūdžių avižinių miltų kiekį. Tai neturi jokio papildomo poveikio skoniui ar tekstūrai, bet gali padėti palengvinti naujų vartotojų naudojimą Queal su sumažėjusiu skrandžio diskomfortu.
Baltymai - 20% kalorijų
Queal 5.0 baltymai yra iš (nuo daugiausiai iki mažiausiai): išrūgų baltymų, pilnagrūdžių avižinių miltų ir sojos miltų.
Baltymai suteikia jums visą aminorūgščių mitybos spektrą. Mes specialiai pasirinkome nenaudoti ryžių baltymų ar žirnių baltymų Queal 5.0 recepte ir išleidome Queal Vegan tiems, kurie nori turėti veganiškus variantus. Nors Queal Vegan skonis ir kokybė yra puikus, tačiau mes tikime, kad produktas turi turėti aukštos kokybės išrūgų baltymų.
Vitaminų ir mineralinų mišinys - 100% RPN
Vitaminų ir mineralų mišinių pakeitimai, kurie atspindi naujas EFSA2017 rekomendacijas.
Porcijos dydis
Bendras kalorijų kiekis 5.0 recepte yra nepakitęs, tačiau bendras energijos kiekis yra. Taigi, kaip tai atsitiko? Tai yra todėl, kad miltelių sudėtyje yra daugiau riebalų, o jų kalorijų kiekis yra didesnis (9 prieš 4 už gramą). Tai reiškia, kad kiekvienoje pakuotėje yra apie 6% gramų mažiau.
Dėl porcijos dydžio tai reiškia, kad bus laikomasi tų pačių rekomendacijų (4,5 kaušeliai Agile, 5 kaušeliai Standard, 5,5 kaušeliai Athletic).